11 de gener del 2013

Salutacions del món

Hola a tots i totes de nou!

Avui us volem presentar el nostre objecte d'aprenentatge. Aquest tracta, mitjançant el programa per realitzar presentacions “Prezi”, les diferents salutacions arreu del món. Aquesta activitat aniria dirigida a nens i nenes de primària (dels dos cicles). Els alumnes es dividirien en grups i s'haurien d'encarregar de buscar la informació necessària per a realitzar la activitat, sent ells mateixos qui després el·lavorarien la presentació, amb la qual cosa treballariem varies competències com podrien ser les ciencies socials (geogràfia) i l'ètica, a més a més d'aprendre a fer ús el programa utilitzat (Prezi), que més tard els podria sevir d'ajuda per a la relització de presentacions en altres assignatures de manera més dinàmica que amb un simple Power Point, amb opcions de models variats i originals.
La realització de la presentació "Saluntacions del món" en concret, té la finalitat de fomentar el respecte entre diferents cultures. Així per demostrar la posició etnocentrista que sovint adoptem sense tenir-ho del tot present, en la presentació es mostren les diferents maneres com es realitza arreu del món una salutació, comprovant que algunes ens sorprendran o fins i tot ens semblaran estranyes o de mal gust.
Amb això volem entrar també una mica en el tema central del nostre “Blog”, que tracta les emocions, de manera que podem veure que la forma d’expressar-les varia també segons la situació geogràfica i cultural, entenent que, un petó, que per a nosaltres és una mostra d’afecte, en un altre lloc pot resultar una ofensa o fins i tot un acte “endimoniat”.
Així doncs, el nostre objectiu és que els alumnes aprenguin tant a treballar en grup, com a entendre que cada cultura és diferent i que els costums no representen verdaderes realitats, sinó una realitat establerta per la pròpia societat que la viu.

Esperem que us agradi!!! Salut!! 

 

3 comentaris:

  1. Hola companyes!!! Ens va agradar molt el vostre objecte d'aprenentatge. Trobem que és una eina molt bona i es pot ultilitzar en diferents ocasions, gràcies per compartir-la amb nosaltres.
    Molt bon trebal :)

    ResponElimina
  2. Hola a totes!!! Ens va agradar molt el vostre objecte d'aprenentatge, es molt interessant saber com les altres cultures tenen diferents formes de saludar, és molt curiós.
    Molt bona feina ^^

    ResponElimina
  3. Comanyes!! Ens ha agradat molt el vostre objecte d'aprenentatge. És una bona manera de còneixer cultures i costums :)

    ResponElimina