14 de desembre del 2012

Coneixe't a tu mateix!


Hola bloggers!

La secció d'avui va dedicada a tots els educadors i educadores, els quals animem a fer ús de les noves aplicacions per a telèfons mòbils. Avui en dia, aquestes aplicacions, ens poden oferir una gran multitud de possibilitats per a poder realitzar el procés d'aprenentatge/ensenyament d'una forma innovadora i entretinguda, tant per a ells mateixos com per als alumnes. D'aquesta manera l'alumne serà qui construirà el seu propi procés d'aprenentatge, sent un subjecte actiu i promovent un veritable aprenentatge significatiu.

La nostra proposta d'activitat amb l'ús d'una aplicació està vinculada amb el tema del nostre blog, les emocions. Va dirigida, principalment, als alumnes del primer cicle d'ESO (12-14 anys). Aquesta activitat podrà ajudar a l'alumne a enfocar el seu caràcter psicològic per a saber quines són les seves virtuts i/o defectes. Per a dur-la a terme es necessitarà un telèfon mòbil amb programari android per cada alumne/a. El temps estimat d'aquesta activitat completa serà d'una hora.
iPhone Screenshot 1

Know Yourself Phd


Descripció de l'activitat:

- Primer de tot, cal que tots els alumnes es descarreguin la següent aplicació:

  https://itunes.apple.com/us/app/know-yourself-phd/id506487203?mt=8


- El següent pas és fer el test que ofereix la mateixa aplicació, en el qual es faran preguntes com: "T'agrada cuidar dels malalts?". S'haurà de puntuar de l'1 al 5 (1 = gens, 5 = molt). És important que cada alumne realitzi el test individualment i en silenci.

- Quan tots els alumnes tinguin els resultats, ho posaran en comú en un debat grup-classe i reflexionaran, entre tots, sobre el que els ha sortit, comparant la opinió que tenen d'ells mateixos amb la que els altres tenen d'ells i amb els resultats del propi test.

Amb la realització d'aquesta activitat, els alumnes faran una introspecció que després compartiran amb la resta de companys. D'aquesta manera treballaran les emocions que sovint queden al marge pel fet de ser un contingut abstracte i dificultós a l'hora de tractar i exterioritzar.

Moltes gràcies per la vostra atenció! Salut i fins la pròxima.